American pancakes met fruitsalade en blauwe bessen

 

1 sinaasappel

150 gram blauwe bessen

2 kiwi's

250 g verse ananasstukjes uit de koeling

2 kleine eieren

250 ml karnemelk

125 g zelfrijzend bakmeel

zout

5 eetlepels vloeibare honing

50 ml Becel voor koken, (roer)bakken en braden

slagroom

 

Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de partjes. Schil de kiwi's en snijd ze in blokjes. Schep in een schaal de sinaasappel, blauwe bessen, kiwi en ananas door elkaar. Splits de eieren. Klop in een kom de dooiers en de karnemelk met de handmixer door elkaar. Voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, 0.5 eetlepel honing en de helft van de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden toe en meng alles tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag. Verwarm een beetje Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een koekenpan en schenk met een juslepel 3 bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op matig hoog vuur tot de bovenkant bubbelt en de onderkant goudbruin is. Bak ook de onderkant goudbruin. Laat de pannenkoekjes op een bord glijden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pannenkoekjes, verwarm steeds eerst een klein beetje Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Leg op vier borden elk een stapel van 3 pannenkoekjes en schenk er nog een beetje Becel voor koken, (roer)bakken en braden en de honing over. Schep de fruitsalade ernaast met een toefje slagroom.

 

TerugVerder