De blauwe bes: een gezondheidsbommetje.

Van oudsher staan blauwe bessen bekend als de meest gezonde vruchten. blauwe bessen bevatten een hoge gehalte aan antioxidanten en vitamines daardoor zijn ze bloedzuiverend. blauwe bessen behoren tot de groep super voedsel en worden steeds populairder.

 

De blauwe bes verminderd de kans op hart en vaatziekten en gaan ontstekingen en veroudering tegen. blauwe bessen houden ons geheugen op peil. blauwe bessen verbeterd ons zicht en helpen bij vermoeide ogen.

Blauwe bessen 'wapenen' ons tegen kanker; de 'slechte' cellen (die ieder mens heeft) komen minder snel tot ontwikkeling.

 

Volgens dr. vogel zijn blauwe bessen belangrijk voor huid, tanden en tandvlees. de vitamine a houdt de schildklier in evenwicht. blauwe bessen hebben een goede werking op slecht werkende lymfeklieren en opgezette klieren.

 

Speciale chemische stoffen in blauwe bessen, de zogenaamde flavonoïden, openen de bloedvaten, waardoor er een verhoogde doorbloeding ontstaat en tegelijkertijd een verlaging van de bloeddruk. de resultaten zijn een betere prestatie op korte termijn en een gezonder brein op de lange termijn.

 

Dus de moeite waard om dagelijks blauwe bessen te eten.

 

Zomers vers van de struik, 's winters uit de vriezer als fruitdrink.

 

De saus voor door de yoghurt of gewoon de heerlijke sappen om te drinken.

  

 

 

lees verder op de volgende pagina's:

 

►blue berry health benefits symposium

►blauwe bessen goed tegen osteoporose