Blauwe bessen bedrijf Harmsma
Buiten het seizoen ook nog genieten van onze bessen? Vul dan nu u vriezer!

Gezondheidsbommetje

Van oudsher staan blauwe bessen bekend als de meest gezonde vruchten. Blauwe bessen bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten en vitamines daardoor zijn ze bloedzuiverend. blauwe bessen behoren tot de groep super voedsel en worden steeds populairder.
De blauwe bes verminderd de kans op hart en vaatziekten en gaan ontstekingen en veroudering tegen. Blauwe bessen houden ons geheugen op peil en verbeterd ons zicht en helpen bij vermoeide ogen.

Blauwe bessen 'wapenen' ons tegen kanker; de 'slechte' cellen (die ieder mens heeft) komen minder snel tot ontwikkeling.
Volgens dr. vogel zijn blauwe bessen belangrijk voor huid, tanden en tandvlees. De vitamine A houdt de schildklier in evenwicht. Blauwe bessen hebben een goede werking op slecht werkende lymfeklieren en opgezette klieren.

Speciale chemische stoffen in blauwe bessen, de zogenaamde flavonoïden, openen de bloedvaten, waardoor er een verhoogde doorbloeding ontstaat en tegelijkertijd een verlaging van de bloeddruk. De resultaten zijn een betere prestatie op korte termijn en een gezonder brein op de lange termijn.

Dus de moeite waard om dagelijks blauwe bessen te eten.

Zomers vers van de struik en 's winters uit de vriezer of als fruitdrank.

 Klik hier voor meer informatie over het symposium en op deze link voor informatie over osteoporose.